... No tak, ale wtedy pojawia się pytanie - po co w takim razie "chwalić" się taką opcją , skoro nie można jej aktywować...
Jest to prawdopodobnie opcja ( el. fotele + lusterka z pamięcią ) dostępna jedynie przy zamówieniu samochodu "do produkcji" ( cena dla Elegance i Ambiente 4200+700 ). Dołożenie/aktywowanie u dealera/ASO tej opcji do wyprodukowanego już samochodu prawdopodobnie nie wchodzi w grę; ewentualnie cena jest absolutnie zaporowa ( pewnie coś koło 9-10 tyś PLN ).
Po co chwalą się tą opcją? No cóż od czasu do czasu trafi się jakiś "Frajer", który za coś wartego pewnie ok. 1000 pln zapłaci 5 razy tyle...
W Superb ta opcja działa tylko w takim przypadku kiedy pokretło lusterek ustawione jest na R .
W pozostałych pozycjach nie, może u Was tak samo proponuję sprawdzić.
esjot, nie omieszkam sprawdzić. Dzięki za podpowiedź.
hamster, koledzy się jeszcze śmiali, że mi pewnie niedługo założą plombę na korku wlewu paliwa, żebym za dużo nie jeździł to się auto nie popsuje, albo tankował tylko u nich :diabelski_usmiech
Powstaje tylko pytanie, czy w tej opcji "elektrycznych foteli" różnią się też lusterka ( mają np. czujnik położenia szkła ), jeśli tak to wiadomo dlaczego seryjnie ta opcja nie działa ( dodatkowe koszty ).
No tak, ale wtedy pojawia się pytanie - po co w takim razie "chwalić" się taką opcją , skoro nie można jej aktywować, no i po drugie - to jest w końcu wersja Elegance :evil: Komu w takim razie Skoda "pozwoliła" korzystać z tego dobrodziejstwa - chyba zostaje już tylko L&K :szeroki_usmiech
No chyba tak. U mnie w L&K , 2.0 TDI, DSG opcja ta działa, przyznaje. Tylko prawe lusterko ale o ile sobie przypominam istnieje możliwość aby prawe również "opadało" , nie doczytałem jednak czy są to wartość stałe czy można regulować ten kąt pochylenia.. Dziś muszę sprawdzić.
Mam 2.0 TDI z DSG wersja Elegance z elektrycznymi siedzeniami i lewe lusterko bez problemu "opada" na wstecznym a po przekroczeniu 15km/h wraca. Samo położenie pochylenia ustawia się na wsteczym biegu i jest następnie zapamiętywane chyba przez moduł comfortu. A tak z ciekawostek to ten system rozróżnia także kluczyki i do każdego z nich można przypisać "osobiste" ustawienia foteli i lusterek - a wraz z otwarciem samochodu wszystko "samo jedzie" i się przestawia
Komentarz